Ik woon in de Piushaven

In de Piushaven ligt De IJzergieterij vlak bij de draaibrug en de nieuwe brug van John Kormerling, Je loopt of fietst zo het centrum van Tilburg in. Om te shoppen, een hapje te eten of lekker een avondje uit te gaan. De auto heb je er niet voor nodig. Vanuit de IJzergieterij ben je snel in de AaBe-fabriek, het nieuwe winkelcentrum in de oude AaBe wollenstoffenfabiek. En moet je verder weg zijn? Dan loodst de naastgelegen Ringbaan Oost je in een mum van tijd naar de snelweg. 

Projecten in de Piushaven

In de Piushaven zijn inmiddels een groot aantal ontwikkelingen gerealiseerd en nog in ontwikkelfase. Het gebied transformeert geleidelijk in een centrum locatie met zowel stedelijke allure als ook met de intimiteit van buurtwijken. Voor een inzicht in de diverse projecten.

Zie : www.piushaven.nl/algemeen/stedenbouwkundige-visie/  

 

 

Activiteiten in de Piushaven

De Piushaven bruist van allerlei activiteiten en biedt veel ontmoetingsplekken. Naast periodiek terugkerende evenementen worden er ook thema activiteiten georganiseerd. Voor een overzicht van evenementen.

Zie : www.piushaven.nl/evenementen/

Nieuws uit de Piushaven

Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen, activiteiten en actualiteiten wordt 4x per jaar het infoblad "Piushaven in zicht" uitgegeven. Op internet is steeds de laatste versie in te zien.

Zie : www. Piushaven.nl/nieuwe-Piushaven-inzicht-uit/

Buren van de IJzergieterij

Na de zomer 2014 is gestart met de bouw van de eerste woningen in het plan Lourdeskade. Dit plan ligt direct rondom de IJzergieterij en bestaat in fase 1 uit gezinswoningen. De IJzergieterij met als doelgroep de creatief ondernemende bewoners vormt samen met de gezinswoningen een goed samenhangende woonwijk waarin diverse doelgroepen zullen gaan wonen.

Zie : www.lourdeskade.nl/

Logeren en recreëren naast de IJzergieterij

Sinds eind 2013 is in de voormalige pastorie van de Lourdeskerk een bed & Breakfast geopend, "Villa Pastorie". Met de "Villa Pastorie" als buurman is een plek om uit eten te gaan in de intime sfeer van de Piushaven binnen een boogscheut. Maar ook gasten of familie kunnen naast de deur logeren.

Zie : www.villapastorie.nl/

AaBe Fabriek

In November 2014 is de eerste fase van het bieuwe winkelcentrum "De Aabe-Fabriek" geopend, 2 supermarkten en diverse dagwinkels met ruime parkeemogelijkheden zijn in de directe nabijhied van de IJzergieterij.

Zie : www.aabefabriek.nl

Wonen en werken in de nieuwe Piushaven